Debitantski dugometražni film reditelja i scenariste Nikole Petrovića Psi umiru sami biće prikazan u srpskom takmičarskom programu predstojećeg 47. FEST-a. Drama sa elementima misterije i trilerskim zapletom biće prikazan u Kombank dvorani, 27. februara u 22h.

Viktor (Srđan Petrović) je bivši programer, koji  napušta  haotični život prestonice i vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi njegov najbolji prijatelj, pas Ares.  Neplanirano Viktor u svoju kuću prima Milicu (Draginja Mileusnić), koja je privremeno došla da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana i tajnovita, ali izgleda da se trudi da ne remeti Viktorovu izolaciju i mir. Viktor zatim saznaje je šef firme za koju je godinama radio u Beogradu ubijen. Inspektor Goran Mirković (Dragan Vujić Vujke) pokušava reši ovo ubistvo kao  poslednji slučaj u svojoj karijeri, koji postaje njegov najteži i najveći izazov, i lični i poslovni.

Film je sniman u Beogradu i na prelepim predelima planine Tare, što ovom filmu daje dodatnu vizuelnu estetiku

Uloge u filmu tumače debitanti Srdjan Petrović i Mina Obradović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Nikola Šurbanović, Jovan Jelisavčić i Andrej Šepetkovski.