Novi avanturistički crtani film “Kondorito – avantura u svemiru” sinoć je premijerno prikazan u bioskopu Cineplexx Delta City. Ekipa koja je radila sinhronizaciju na srpski jezik družila se sa posetiocima bioskopa, slikala sa decom, a neki su i strpljivo davali autograme.

U glavnim ulogama publici su se predstavili Sloba Stefanović, kao Kondorito i Nikola Bulatović, kao vrhovni vođa vanzemaljske rase Moloskijanaca, i Danijel Korša, u ulozi Čikija – Kondoritovog nećaka i vernog pratioca u ovoj avanturi. Sofija Juričan je odigrala Kondoritovu devojku Anitu, a Sergej Ćetković urnebesno oživeo lik Pece Atletika. Talentovanu Dušicu Novaković slušaćemo u ulogama Penelope i reporterke, dok su glasove Kondoritovih drugara dali Nikola Šurbanović kao Bukva, Svileni – Zdravko Savić, Cirke je Ivan Zablaćanski i Kvaja Duško Radović. Naučnik Cvajnštajn je Miroljub Turaljija, a Marko Marković komentator. Za tonsku obradu je bio zadužen studio Audio Wizzar M&D.

Dušan Kaličanin je sinoć bio dočekan od strane brojih dečijih obožavalaca kao prava zvezda premijere. Nije mu bilo teško da podeli autograme i slika se sa gledaocima filma. Ovom prilikom je izjavio: “Verovali ili ne, ovo je moja prva sinhronizacija, imao sam tremu na snimanju, ali je sve sjajno prošlo. Hvala celom timu na podršci. Drago mi je da su sinoć i deca i roditelji uživali na premijeri ovog sjajnog crtanog filma.”

Animirani film Kondorito predstavlja ekranizaciju najpopularnijeg stripa u Latinskoj Americi. Avantura u stilu Indijane Džounsa prati Kondorita i njegove drugare u ludoj akciji punoj smijeha, u kojoj stiže čak i do svemira. Kondoritovu taštu – donu Gromislavu, čiji lik je urnebesno odigrao Dušan Kaličanin su oteli vanzemaljci, a Kondorito kreće da je spase i pritom spase čitavu zemlju od uništenja. Film je na repertoarima bioskopa širom naše zemlje i regiona.