Ne pamtim da sam skoro ovoliko uživala, oduševljena sam“, rekla je košarkašica Nataša Kovačević nakon filma

 

Premijera filma “Tri sekunde za večnost”okupila je sinoć brojne sportiste, ali i ljubitelje košarke u bioskopu Cineplexx u Ušće Shopping centru. Jedan od najvećih događaja u istoriji sporta, čuveno košarkaško finale na OI 1972. između Sovjetskog Saveza i Amerike, i nakon 30 godina i dalje intrigira svet, pa rusku ekranizaciju nisu propustili slavni Zoran Moka Slavnić, košarkašica Nataša Kovačević, Bojan Vučić, predsednik KK Superfund, automobilista Andrej Kulundžić, veliki ljubitelj košarke muzičar Dalibor Andonov Gru i mnogi drugi.

 

Veliki poznavalac i ljubitelj košarke, autor brojnih knjiga na temu sporta kao i najpoznatije „Džez basket“  o istoriji naše košarke, ujedno i kolumnista dnevnog lista „Politika“ Aleksandar Miletić, nakon premijere izneo je svoje utiske: „Oduševljen sam filmom. Faktografski gledano ima pojedinih odudaranja, ali to je dopušteno umetnicima. Dobro je da postoje određene oprečne stvari, to doprinosi jakom utisku koji donosi ovaj film koji je ujedno i pokazatelj snage ruske kinematografije. Rusi definitivno dobro pariraju američkom pogledu na filmsko stvaralaštvo, zaista sam uživao.“

 

Nakon projekcije oduševljenje nije krila ni košarkašica Nataša Kovačević: “Ne pamtim da sam skoro ovoliko uživala. Zaista sam oduševljena i definitivno ću film preporučiti svim svojim prijateljima, naročito ljubiteljima košarke.”

 

Film “Tri sekunde za večnost”, u kom su skoro svi glumci i profesionalni košarkaši,  baziran je na memoarima legendarnog košarkaša Sergeja Belova, a fokusiran je na legendarni košarkaški finalni meč između ekipa Amerike i Sovjetskog Saveza, koji je do tog finala, svaki put gubio upravo od Amerikanaca.

Priča prati legendarnog košarkaškog trenera koji je uradio nemoguće. Imao je želju da sovjetski nacionalni tim postane najbolji na svetu, i uspeo je u tome. Prvo je ubedio tim da je najbolji, a potom i ceo svet. Film je baziran na stvarnim događajima iz 1972. koji su se odigrali tokom Olimpijskih igara u Minhenu, kada je u sred Hladnog rata ruska reprezentacija u borbi sa Amerikancima osvojila titulu.

 

Film “Tri sekunde za večnost” nalazi se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.