ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA “PSI UMIRU SAMI”

 

IMG_0428

Juče je završeno snimanje novog domaćeg filma “Psi umiru sami” koji je ujedno I debitantsko ostvarenje reditelja i scenariste Nikole Petrovića. Inspirisan životom, ovaj misteriozni triler je tu kako bi možda prodrmao kolektivnu svest, ali i zabavio. Ljudskost, emocija i prirodnost, ali i prirodne lepote Tare, gde je između ostalog snimano, čine film inspirativnim.

 

“Kao inspiraciju za film koristio sam svoj život, kao i odluke koje me svakodnevno proganjaju – da li su ispravne ili ne? Da li pravim dobar izbor? Da li sam čovek koji bi trebalo da budem? Svi donosimo odluke vrlo brzo, a često i šturo. Nikada se ne zapitamo da li te odluke imaju posledice, i da li bi se nešto promenilo da smo doneli drugačiju odluku. Viktor, glavni lik u filmu, najpre je sličan meni, ali i svima nama”, istakao je mladi debitant reditelj.

 

Iskusni Miloš Timotijević, koji igra jednog od  inspektora, istakao je svoje zadovoljstvo što je deo ove glumačke ekipe. “Ekipa je odlična, a i lik koji igram me je privukao pa mi je zaista prijatno radeći na ovom filmu. Pre svega, istakao bih talenat mladog reditelja, pred kim je sigurno uspešna karijera”, dodao je Timotijević.

 

Viktor, nekadašnji radnik programerske firme, napušta monotoni život i odlazi u ruralne predele Srbije sa željom da pronađe svoj mir i slobodu. Uspeva u tome, sve dok njegov naizgled miran i normalan život nije prekinut kodiranom porukom na njegovom starom laptopu. Poruka napisana programskim jezikom koji samo on može da razume u celoj Srbiji.

Uplašen, Viktor sumnja na to da mu je neko bio u kući  i traži pomoć. Nakon nekoliko bezuspšenih pokušaja da razotkrije misteriozne sadržine poruke, počinje da povezuje sličnost njegovih poruka sa aktuelnim događajima i ubistvima važnih ljudi u njegovoj zemlji. Njegov nespokoj samo na trenutak smiruje dolazak Milice,  ekologa, koja  prati razvoj određenih retkih vrsta biljaka. Međutim, i Milica i kodirane poruke kriju daleko više nego što Viktor može da zamisli.

 

Uloge u filmu tumače Srdjan Petrović, kome je ovo i prva uloga na filmu, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević, Srdjan Žika Todorović, Nikola Šurbanović i Andrej Šepetkovski.

 

Premijera filma “Psi umiru sami” planirana je za jesen sledeće godine.

Tizer poster za film uradio Aleksandar Baćić.