Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman”, istakao ruski reditelj

VID_3169 VID_3190 VID_3205 VID_3215 VID_3270 VID_3316 VID_3343 VID_3347 VID_3358

Sinoć je u punoj Sali Dvorane Kulturnog centra održana međunarodna premijera filma  “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”, čime je krenuo bioskopski život filma u preko 40 bioskopa u regionu. Oduševljenje filmom nisu krile ni brojne poznate zvanice koje su iskoristile priliku i da pozdrave slavnog reditelja Karena Šahnazarova, koji se i poklonio publici pred početak projekcije.

Premijeru nisu propustili, između ostalog, prvakinja Opere, sopran Sanja Kerkez, glumice Vjera Mujović i Vanja Milačić, glumac Dragan Vujić Vujke, Petar Ristovski sa majkom, Slobodan Stefanović,  predstavnici ruske ambasade, i srpskog diplomatskog kora.

 

Na vrlo posećenoj konferenciji za novinare, održanoj ranije tokom dana, Šahnazarov je istakao da mu je veoma važna premijera u Beogradu, pre svega zbog njegove ljubavi prema Srbiji, u koju dolazi više od trideset godina. Srbija je prva zemlja koja pušta film u zvaničnu distrbuciju.

 

“Najviše sam zavoleo srpski narod neposredno pred početak stravičnih događaja 1999.godine prilikom jedne posete  Beogradu. Tada sam osetio neverovatnu čvrstinu i hrabrost srpskog naroga. Pred mojim očima se odvijala istorijska drama,” istakao je reditelj i dodao da smatra da Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman.

 

Ruskog reditelja i ekipu Fame solutions juče je primio i Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević kada je dogovorena  dalja saradnja dve kinematografije u cilju razvoja kulture.