Sinhronizacija novog animiranog filma “Fantastično putovanje u OZ” je završena i pred nama je nastavak jedne od najomiljenijih bajki svih vremena. Naša priča prati devojčicu Doroti (unuku nadaleko poznate Doroti) koja odlazi u čarobnu zemlju OZ pomoću bakinih magičnih cipelica. Doroti stiže u pravi čas da spase Smaragdni grad od lukavog Urfina Džusa i njegovih drvenih vojnika. Stari drugari Limeni, Strašilo i Lav uz pomoć Doroti pokušaće da poraze Urfinovu vojsku i otkriju razlog njegove mrzovolje.

Reditelj sinhronizacije Dragan Vujić Vujke, koji ujedno glumi i glavnog negativca Urfina, po završenom snimanju je izjavio: „Kada dobijete da radite jedan od onih večnih naslova, kao što je Čarobjak iz Oza, onda je povratak u detinjstvo i dobar ‘vetar u ledja’ sasvim očekivan. Neke vrednosti zauvek ostaju, a glumcima je bilo zadovoljstvo i sreća da učestvuju u ovakvom naslovu. Obećavamo publici sat i po dobre zabave.“

Doroti je na našem jeziku oživela mlada talentovana glumica Nevena Đoković, dok je njen verni pratilac Toto Milan Antonić. Strašila glumi Nikola Šurbanović, Lava Duško Radović, a Limeni je Jovan Jelisavčić. U ostalim ulogama slušaćemo Dušicu Novaković, Jadranku Pejanović Bugarski, Nikolu Nemeša, Slobodana Tešića i Marka Markovića. Za mix zvuka je zadužen studio Audio Wizard M&D.

Specijalan gost sinhronizacije je Vlada Kovačević, koji je odigrao uloge dva tigra u svom maniru urbenesne imitacije koje su ga proslavile: „Fantasično putovanje u OZ je druga sinhronizacija koju radim. Moram da priznam da je ne samo zanimljivo, već i rasterećujuće učestvovati u sinhronizaciji u odnosu na ono čime sam se do sada bavio. Reditelj mi je dao zadatak da kao mini gost oživim dva tigra, dve vrlo efektne uloge, koje sam uradio na svoj način, verujem da će se publici dopasti.“

Sinhronizovan animirani film “Fantastično putovanje u OZ” pretpremijerno će biti prikazano 27. oktobra u bioskopu Cineplexx Delta City, dok u bioskopsku distribuciju širom regiona kreće od 1. novembra.