Premijera crtanog filma “Fantastično putovanje u OZ” biće održana u subotu, 27. oktobra u 16h u bioskopu Cineplexx Delta City. Film je sinhronizovan na srpski jezik, a specijalni gosti na premijeri će biti upravo naši glumci koji su na velikom platnu oživeli drage nam junake iz čarobne zemlje OZ.

U glavnoj ulozi i ujedno ulozi i reditelja sinhronizacije slušaćemo Dragana Vujića Vujketa. Doroti glumi talentovana glumica pozorišta na Terazijama – Nevena Đoković, a njenog vernog pratioca neustrašivog psa Totoa glumi Milan Antonić. Mudrog i poštenog Strašila glumi Nikola Šurbanović, hrabrog u pokušaju i nervoznog Lava – Duško Radović, a vrednog Limenog – Jovan Jelisavčić. U ostalim ulogama slušaćemo Dušicu Novaković, Jadranku Pejanović Bugarski, Nikolu Nemeša, Slobodana Tešića i Marka Markovića. Za mix zvuka je zadužen studio Audio Wizard M&D. Specijalan gost sinhronizacije je Vlada Kovačević koji je u svom maniru sjajnih imitacija oživeo dva tigra.

Naša priča prati devojčicu Doroti (unuku nadaleko poznate Doroti) koja odlazi u čarobnu zemlju OZ pomoću bakinih magičnih cipelica. Doroti stiže u pravi čas da spase Smaragdni grad od lukavog Urfina Džusa i njegovih drvenih vojnika. Stari drugari Limeni, Strašilo i Lav uz pomoć Doroti pokušaće da poraze Urfinovu vojsku i otkriju razlog njegove mrzovolje.

Animirani film “Fantastično putovanje u OZ” u bioskopima širom zemlje i regiona prikazivaće se od 1. novembra.