Održana srpska premijera filma

„POSLE ZIME“ REDITELJA IVANA BAKRAČA 

Generacijski film o prijateljstvu i ljubavi

u glavnom takmičarskom programu 50. FEST-a

Beograd, 4. mart – Sinoć je u Kombank dvorani održana srpska premijera filma POSLE ZIME reditelja i scenariste Ivana Bakrača. Premijeri su prisustvovali glavni glumci Momčilo Otašević i Petar Burić, koji su ovim povodom doputovali u Beograd, kao i glumice Maja Otašević i Ivona Kustudić. Ekipi filma na poklonu pridružili su se i glumci Peđa Bjelac, Bojan Žirović, Stela Ćetković, Teodora Janković i Vladimir Gvojić, koje je publika toplo pozdravila nakon projekcije.

Među gostima na premijeri bili su glumci Tihomir Stanić, Nebojša Dugalić, Milena Radulović, Vaja Dujović, Buč Kesidi, reditelji Marija Perović, Dejan Zečević, Mladen Đorđević, Filip Čolović, Ognjen Glavonjić i drugi.

Ivan Bakrač, reditelj i scenarista filma nakon premijere je izjavio: „Drago mi je što je srpsku premijeru film dočekao upravo na FEST-u, a nekako posle svetske premijere u Karlovim Varima, čak i crnogorske premijere, usled kovid restrikcija, ovo je prvi put da smo videli tako mnogo publike i konačno doživeli taj prenos emocija uživo. Prilazili su nam posle filma i nasmejani i uplakani i gledaoci i članovi ekipe koji su ga sinoć prvi put gledali film.“

Petar Burić, jedan od glavnih glumaca zadovoljan je reakcijama i publike i kolega, nakon sinoćne premijere: „Dugo smo čekali da ovaj film stigne do Beograda i do Srbije i da ljudi imaju priliku da ga vide konačno.“

Momčilo Otašević doputovao je pravo na crveni tepih sa snimanja u Zagrebu i dočekan srdačno od strane gledalaca, kolega i posebno medija: „ Veoma smo srećni i uzbuđeni nakon premijere, zadovoljan sam još od početka snimanja i proba i veoma zadovoljan premijerom. Prijateljstvo koje su naši likovi uspeli da održe u ovom filmu je nekako dokaz da smo svi mi to i nas petoro privatno uspeli da sačuvamo.“

Film prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Kotora, Beograda do Novog Sada. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Posle zime, svako od njih mora izgraditi novi svet za sebe.

Trejler filma možete pogledati i skinuti sa ovog linka: https://youtu.be/NRIUcagHG3s

POSLE ZIME će u okviru ovogodišnjeg FEST-a biti prikazan i danas u 17h u Dvorani Kulturnog centra, 5. marta u 18:30 u Jugoslovenskoj kinoteci i u 21:30 u Kombank dvorani (sala 6). Bioskopska distribucija je najavljena za april mesec kada će film moći da se pogleda u bioskopima širom zemlje.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, MEDIA Creative Europe, a koprodukcija je Crne Gore (ABHO, producent Snežana Nikčević / Artikulacija film, producent Ivan Đurović), Srbije (Biberche productions, producent Nikolina Vučetić Zečević / Akcija film producent Maja Ilić),  Hrvatske (Maxima film, producent Damir Terešak) i Francuske (Arizona film, Guillaume de Seille).