Nagrađivan film Kapetan (Der Hauptman) počeće da se prikazuje u bioskopima širom zemlje počev od 29. novembra. Specijalna projekcija filma biće organizovana u četvrtak 29.11. u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u 20 časova.

Holivudski reditelj Robert Šventke (našoj publici najpoznatiji po filmovima iz serijala “Drugačija” – Divergent, Plan leta, RED) se vratio u  Nemačku da bi snimio ovaj film koji je pripremao 12 godina. Istiniti događaji po kojima je reditelj napisao scenario na osnovu izveštaja specijalnog britanskog suda donosi nam priču o mladom nemačkom dezerteru u poslednjim nedeljama Drugog svetskog rata, koji je u očajnom pokušaju da spase svoj život obukao uniformu nacističkog kapetana i postao monstrum od kojih je bežao.

Film KAPETAN širom sveta festivalsku i bioskopsku publiku i kritiku ostavlja bez daha. Ovo je film o kojem se priča nakon projekcije, koji na satiričan način prikazuje užasnu situaciju iz ugla očiju jednog mladića, kojeg će istorija zapamtiti kao “monstruma iz Emslanda.

Nezadrživ, mračno sugestivan. – Hollywood Reporter

Moćan, jezivo efektan. – Screen Daily

Hrabra i beskompromisna kritika ljudske prirode. – Variety

Izuzetna gluma. – Guardian