VID_3445VID_3567VID_3521

 

 

Uprkos nevremenu puna sala bioskopa Cineplexx

   

Veliko nevreme sinoć u Beogradu nije sprečilo brojne posetioce da uživaju u specijalnoj projekciji filma “Legenda o konkubini” u bioskopu Cineplexx u Ušće Shopping centru, kojom je ovaj spektakl započeo svoj bioskopski život nakon vrlo uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem Festu. Posebno oduševljenje izazvala je konkubina koja je pred početak pozdravila goste i svojom pojavom najavila u kakvoj će lepoti i raskoši uživati tokom večeri.

 

Film “Legenda o konkubini” vraća u lepa vremena drevne Kine, upoznajući nas sa istorijom I kulturom ove zemlje, a kroz priču o ljubavi, osveti, smrti. “Ovaj film u sebi sadrži poetiku, estetiku i filozofiju života, koji su se netragom izgubili svih ovih godina. Ovo je istočnjačka verzija Egziperijevog “Malog princa”. Pogledajte, možda ćete izaći  iz dvorane sa drugim aspektima na život ”, izjavio je glumac Dragan Vujić Vujke.

 

Japanski budistički monah Kukai poslat je u  grad Čang da pomogne u razrešenju niza neobičnih smrti čiji je vinovnik demon u oblike crne mačke, koja teroriše carski grad. Za to vreme sprijateljuje se sa pesnikom po imenu Bai Letian i njih dvojicu istraga vodi u vreme prethodnog cara i njegove tragične ljubavi sa Konkubinom Jang, žene neprevaziđene lepote. Monah i pesnik saznaju da je smrt prelepe Konkubine jedan od motiva za osvetu demona.

 

Reditelj Kaige Čen ističe koliko mu je bilo važno da postigne autentičnost i prikaže Kinu kakva je nekad postojala.

“Šest godina sam spremao film, izgradio kompletan grad, koji će najbolje prikazati specifičnu lepotu, raskoš i otvorenost jedne civilizacije. Želeo sam da prikažem najznačajniju kinesku dinastiju, Tang, i ljude koji su u to vreme živeli, a posedovali su neverovatan nivo imaginacije i kreativnosti. Istraživao sam dosta i veoma sam zadovoljan kada sad pogledam šta smo uradili. Ipak, najvažnije je da je zadovoljna publika. Očaraće vas i vratiti u neko davno zaboravljeno vreme”, rekao je reditelj.

 

Najskuplji kineski film “Legenda o konkubini” film nalazi se u redovnoj distribuciji u preko 30 bioskopa.

 

Sajt: https://www.famesolutions.rs/movie/legenda-o-konkubini/

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=sS9UJZ-Aw8k&feature=youtu.be