„Legenda o Kolovratu“ preti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije

 

Početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji nadmašio Vikinga

 

003616060Film “Legenda o Kolovratu” prošlog vikenda započeo je svoj bioskopski život u Rusiji i po rezultatima   nadmašio Vikinga. Bioskopsko otvaranje ovog epskog spektakla je treće u istoriji ruske kinematografije. Film “Legenda o Kolovratu” premijerno će biti prikazan u Srbiji 4.januara 2018, u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Centar, nakon čega nastavlja svoj bioskopski život u regionu.

 

Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišćen je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva. Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara. Upravo zbog toga i ne čudi da je preko 80 zemalja i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.

Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja različitih istorijskih izvora i same legende. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo  na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i heroja, kakav je bio Kolovrat. Ovo je upravo priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije“, kaže jedan od dva reditelja ovog filma Dzhanik Fayziev, našoj publici poznat po filmu “Turski gambit”.

U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali  preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.

Režiju potpisuju Dzhanik Fayziev i debitant Ivan Shurkhovetskiy. Glavne uloge tumače Ilya Malakov, Aleksey Serebryakov, Aleksandr Ilin.