Mač u kamenu” nove generacije, u bioskopima od ovog vikenda

Beograd, 20. Septembar 2016 – Dugo najavljivani animirani film “Hrabri vitez Trenk”, u četvrtak 22. Septembra nakon premijere bioskpu Cineplexx u Delta Citiju u počinje sa prikazivanjem u viseo od 20 bioskopskih dvorana u Srbiji i Crnoj Gori.

Ovo je priča o dečaku Trenku , kome je glas pozajmio Mateja Vukašinović, koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine.

Milan Gromilić je pozajmio glas zlom Baronu Zlopoglediću, noćnoj mori hrabrog Trenka, glavnog junaka ove priče.

Mislim da je ovo jedna od trajnijih uspomena koje jedan profesionalac u našem poslu može da ostavi potomstvu. Ja sam prvenstveno stava da je ovo odgovoran zadatak, kojim čuvamo naš jezik i tradiciju, posebno na ovakvim filmovima, koji su više od zabave, a da ne pominjem da je bilo neizrecivo zabavno raditi sa Dušicom Novaković, koja je maestralno držala rediteljsku palicu na ovoj sinhronizaciji“ – izjavio je Gromilić povodom svog glumačkog debija.

U saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd, distributerska kuća FAME Solutions za ovu jesen sprema dugo očekivani novi dugometražni Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve.

Ova dugometražna animacija, čiju režiju potpisuje Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala Nindža kornjače), sinhronizovana je u saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd. Pored polaznika prve škole mjuzikla u DKCB-u Mateje Vukašinovića u ulozi Trenka i Anđelije Milenković u ulozi princeze Tese, ovu sjajnu avanturu za vas su glasovno probudili, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, i mnogi drugi. Režiju sinhronizacije potpisuje Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama i profesor škole mjuzikla u DKCB.