U nedelju, 16. maja u Kombank dvorani, svečano je zatvoreno 49. izdanje Međunarodnog filmskog festivala – FEST, koji je održan u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF. Žiri Glavnog takmičarskog programa dodelio je nagradu „Beogradski pobednik“ za najbolji film ostvarenju „Oaza“ Ivana Ikića.

Glavni žiri, koji čine glumac Igor Đorđević, reditelj Dane Komljen, reditelj i scenarista Zaharijas Mavroidis, glumica Dubravka Kovjanić, i rediteljka Ines Tanović, dodelio je nagradu za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu ostvarenju „Oaza” Ivana Ikića, „za jedinstveno i emotivno iskustvo koje snagu filma pronalazi u dalekosežnoj i ogoljenoj empatiji”.

Žiri kritičara za dodelu nagrade „Nebojša Đukelić”, koji su činili reditelj i teoretičar filma Vlastimir Sudar, filmski kritičar Miroljub Stojanović i filmski kritičar i istoričar Daniel Rafaelić, za najbolji regionalni film na festivalu proglasio je „Oazu” Ivana Ikića. U obrazloženju žirija, između ostalog stoji: „Akcenat smo stavili na inovaciju i originalnost i u filmskom govoru i u izboru tematike. Vodeći se pristupom da treba nagraditi proširenje prostora savremene filmske umjetnosti, žiri je jednoglasno odlučio da nagradi film Oaza, Ivana Ikića, kao jedan od najautentičnijih filmova ne samo u ovom programu, već i proteklih nekoliko godina”.