Sutra u bioskopu Cineplexx 4D Delta City biće premijerno prikazan fantastični pustolovni animirani film SADKO – Avantura pod morem. Specijalna projekcija počinje u 16 časova, a u našim bioskopima širom zemlje mališani će moći da ga pogledaju počev od 25. aprila. Gosti premijere će biti glumci koji su učestvovali na sinhronizaciji i veliki ara papagaj – Hans.

Sadko je lik iz istoimene ruske tradicionalne bajke i pesme, po kojoj je i snimljen ovaj crtani film. Priča prati mladog muzičara – Sadka iz drevnog grada Novgoroda, koji ne želi da radi u polju kao njegovi roditelji, već želi samo da svira i peva po ceo dan. Sadko nije ni svestan koje moći nosi  njegov muzički talenat. Sam car će poželeti da ga čuje, ali Sadko mašta o drugim avanturama i umesto princeze Nastje bira da krene u potragu za srećom. Put će ga odvesti u čaroban svet na dnu okeana u kojem vlada podvodna veštica Barakuda, držeći Kralja mora uspavanog. Proročanstvo kaže da će vitez iz „gornjeg“ sveta probuditi kralja, ostaje da vidimo da li je Sadko vitez kojeg su čekali. Lepa sirena Nika pokušaće da pomogne Sadku da porazi vešticu i spase začaranog kralja.

Sjajna ekipa mladih glumaca je učestvovala u sinhronizaciji i na velikom platnu oživela ove bajkovite likove. Nikola Šurbanović (Afterparti),  je Sadko, Anja Mit (Istine i laži) princeza sirena Nika,dok se u ulozi veštice Barakude našla Dušica Novaković. Dragan Vujić Vujke je Sadkov saputnik papagaj Spiridon, a u ostalim ulogama slušaćemo: Dušana Kaličanina (Jegulja), Žarka Stepanova (Kandža), Srnu Đenadić (Nastja), Ljubišu Dinčića, Marka Markovića, Jovana Jelisavčića, Nikolu Nemeševića i Zdravka Savića. Reditelj sinhronizacije je Dušica Novaković.

Crtani film Sadko – Avantura pod morem počeće da se prikazuje u bioskopima širom naše zemlje i regiona od 25. aprila.