Direktor Mosfilma, najvećeg ruskog i evropskog studija za proizvodnju filmova – Karen Šahnazarov održaće masterklas budućim filmskim radnicima, kao i profesionalcima iz oblasti filmske režije i produkcije u petak, 28. septembra od 11-13h u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1).

Čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma “Ubiti po viđenju”, kojeg potpisuje kao producent. Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije, tako i od strane ljubitelja sedme umetnosti. Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog studija MOSfilm, izdvajaju se filmovi “Beli tigar”, koji je  2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film „Ana Karenjina – Sećanja Vronskog“ koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji. Značajan uspeh ostvarili su i filmovi “Word No.6” kao i “Courier”.

Masterklas oganizuje Filmski centar Srbije u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom uz podršku distributerske kuće Fame Solutions.