Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs poziva zainteresovane da učestvuju u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge i osvoje šansu za odlazak na Filmski festival u Veneciji, za šta je potrebno da odgledaju deset evropskih filmova i objave dokaz da su to učinili u vidu fotografije.

Reč je o trećem krugu takmičenja #europeanfilmchallenge, u okviru kojeg svi zainteresovani stariji od 18 godina, koji su odgledali deset evropskih filmova (dokumentarni, igrani, animirani, eksperimentalni…) na različitim platformama (internet, bioskop, festival, televizija), treba da objave naziv filma i platforme na kojoj je film odgledan, postave fotografiju kao dokaz i haštag #europeanfilmchallenge. Organizatori takmičenja će selektovati pobednika, koji će osvojiti atraktivnu nagradu – put na Mostru, jedan od najvažnijih međunarodnih filmskih festivala A+ kategorije.

Rok za učešće u trećem krugu takmičenja je 31. jul.

Prethodni krug takmičenja završen je izborom dobitnika nagradnog putovanja na Kanski filmski festival.

Nagradna igra predstavlja deo velikog evropskog interaktivnog projekta #europeanfilmchallenge, koji uključuje upotrebu inovativnih i digitalnih promotivnih tehnika i alata, kako bi se doprinelo većoj cirkulaciji evropskih filmova na različitim platformama.

Takmičenje se istovremeno odvija u šest evropskih zemalja: Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Španiji, Hrvatskoj i Srbiji, a organizatori su Kino Metropolis, Kino Bize, A-One Films, The Film Agency, Beldocs i Pari Pikule.

Projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz potprogram Media Kreativne Evrope, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.