BorgMcEnroe Tizer Poster_SRB (002)“BORG i McENROE” OD 21.SEPTEMBRA U BIOSKOPIMA!

Film o rivalstvu koje je postalo legenda – vatra i led na teniskom terenu

 

Beograd, 8. Jun 2017 – Film Borg I McEnroe, švedskog reditelja Janusa Metza Pedersona (“True Detective”), od 28.septembra naći će se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji, odmah nakon premijere u Švedskoj.

 

Uloge slavnih tenisera ostvarili su Shia Lebeouf i Sverrir Gudnason. Lebeouf, koji tumači lik Mekinroa, istakao je da se identifikuje sa karakterom slavnog tenisera i smatra da je on pogrešno shvaćen, dok scenario za film smatra brilijantnim.

Ako gledamo sličnosti iz naših života, radostan sam jer je puno toga zajedničko. Obojica smo strastveni. Perfekcionisti. Narcisi smo. A, i ja sam karikatura – rekao je Lebeouf.

 

Film prati razvoj karijera dve teniske legende Bjorna Borga i Džona Mekinroa, i fokusiran je na njihov rivalitet čiji je vrhunac bio za vreme čuvenog finala Vimbldona 1980.godine. Bio je to rivalitet dva apsolutno različita temperamenta. Borg je bio dešnjak, stoik i smiren, Mekinro, levoruk, usijane glave i naprasit. Publika je volela Borga, Mekinro je bio negativac. Mekinro je bio vatra, Borg led, i njihiv odnos postao je definicija za rivalstvo u sportu. Zahvaljujući njima tenis je početkom 80-tih godina doživeo procvat, a njihovi mečevi ostaće upamćeni kao klasici.

 

Stellan Skarsgard koji igra trenera švedskog tenisera, Bergelina, uporedio je  odnos Borga i njegovog trenera sa rivalstvom Mocarta i Salierija. “Ljudi misle da je Salieri bio ljubomoran na Mocarta, ali mislim da to nije prava reč. Više se radi o ljubavi i fascinaciji prema geniju, ali i žalu što i sam nije sposoban za to”, rekao je Skarsgard.

 

Gudnason inače veoma liči na Borga, dok je slavnog švedskog tenisera u mlađim danima igrao njegov sin Leo Borg.

 

Inače, pored Srbije i zemalja regiona, 28. septembra  film počinje sa prikazivanjem u više od 50 zemalja sveta, i to je samo prvi talas globalne distribucije.  Borg i McEnroe biće sigurno među najbolje prodavanim filmovima u svetu kada je u pitanju broj teritorija koje su otkupile prava. To je najbolji dokaz da ovo rivalstvo još uvek odjekuje.

 

Prvi trejler za ovaj film možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=WNkLu8d2niI